Új állványrendszer a pékségben

Néha megesik, hogy a véletlenek kicsit átírják a dolgokat. A sors nemrég úgy hozta, hogy le kellett cserélnünk az állványrendszert a pékségben, ugyanis történt egy kis baleset…

Csak egy megszokott éjszakai műszaknak indult, pörgött a munka rendesen, hogy nyitásra a kedves vevőknek elkészüljön a friss pékáru. Bár sokaknak a friss egyenlő a forróval, és nem győzzük hangoztatni, hogy a terméket 26 fok alá le kell hűtenünk, másképp ki sem adhatjuk (ezt szabály írja elő), sajnos sokszor akadékoskodnak a hőmérséklet miatt.

Igyekszünk mindig minden elvárásnak megfelelni, azonban vannak, amelyeknek a szabályok miatt nem tehetünk eleget. Ezt próbáljuk kompenzálni a minőséggel és a gyorsasággal. Néha sajnos a kapkodás balesetekhez is vezet…

Történt ugyanis, hogy éjszaka kicsit elcsúszott a termelés, mert az egyik kolléga elaludt. Emiatt a nyitás előtt két órával érkező kollegináknak kellett sietniük, de a helyzet nem tűnt éppen menthetőnek. A tészta szétfolyt a kelesztőben, így az már teljesen kuka volt. A váltás erején felül teljesített, és valamennyit sikerült is behozni az elmaradásból. Az egyik kollegina éppen pakolta ki egy újabb adagot a polcokra, amikor hirtelen megszédült a kapkodástól, és magával rántotta az egész polcrendszerünket, ami úgy omlott össze, mint egy kártyavár.

Egyértelmű volt, hogy a kollegina emiatt nem vonható felelősségre, balesetek bárhol előfordulhatnak. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de miután a polcok és az állvány is összeomlott, akkor láttuk csak, hogy ez a rendszer már nagyon is a végét járta, és akár komolyabb balesetet is okozhatott volna. Gondoljatok csak bele, mi történik, ha mondjuk nem tartunk be minden szabályt, és telerakjuk frissen sült, forró pékáruval. Nos, akkor a kollegina nem úszta volna meg egy-két apróbb lila folttal.

Mivel huzamosabb időre nem állhattunk le, az üzlet egyik részét ideiglenesen „kivontuk a forgalomból”, és azonnal elkezdtünk megoldást keresni a problémára. Azt már tudtuk, hogy egy új állványrendszerre lesz szükségünk, ami biztosan bírja a strapát. Kapóra jött egyik törzsvásárlónk, aki mindenre tud megoldást. Látva a kis fejetlenséget, mondta, hogy nem kell aggódnunk, a RackingLog-nál erre is van megoldás. Nem tudtuk pontosan, miről beszél, de gyorsan felvilágosított, hogy ott hamar juthatunk új állványrendszerhez. Láthatóan szükségünk van rá.

Elnevettük magunkat a helyzeten, mert tényleg nem festett jól félig összeomlott szerkezettel a pékség, de ezután bevonultam az irodába, és utánanéztem a RackingLog-nak. Hamar átláttam a weboldalt, és rájöttem, hogy tényleg jó helyen járok, innen kell új állványrendszert rendelnem. Elég széles választék van a rendszereket illetően, nekem most egyértelműen polcokra is szükségem volt. Gyorsan fel is vettem a céggel a kapcsolatot, és megegyeztünk egy időpontban, amikor felmérik a terepet.

Elmeséltük nekik is, hogy mi történt, hogyan jöttünk rá, hogy elérkezett a csere ideje. Mivel nem akartunk több balesetet, a pékség teljes területét felmérettük, minden helyet megmutattunk, ahova az állványokat és polcokat elképzeltük. Már a felméréskor is látszott, hogy jó kezekben van az ügyünk, és nem is kellett túl sokat várnunk arra, hogy az új polcaink betelepítésre kerüljenek. A méretezés miatt sem kellett aggódnunk, ugyanis egyéni méret szerint is el tudják készíteni azokat.

A történet végére még jó hír, hogy a cég garanciát is vállal a rendszerre, így ha valami probléma merülne fel, nyugodtan fordulhatunk hozzájuk. Eddig teljes mértékben meg vagyunk elégedve az új állványrendszerünkkel, az új polcokkal. Biztos vagyok benne, hogy ha esetleg bővítésre, vagy egy új üzlet nyitására kerülne sor, mindenképpen a RakckinLog munkatársaihoz fogunk fordulni polc vagy állványrendszer ügyében.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.