Szabó pék, a motoros vagány

Egy sütödében dolgozom, és a napi megerőltető és monoton munka után jólesik néha egy kicsit máshogyan megdolgoztatni a tagjaimat – ezért vettem még annak idején, néhány évvel ezelőtt a motort. Fontos volt számomra a testem, hiszen az én szakmámban komoly munkaeszközként funkcionált, muszáj volt rendszeresen karban tartanom, figyelnem rá, hogy ne tegyem tönkre idő előtt.

Szerettem nézegetni, mi épült és mi romlik rajtam, de ehhez olyan szintű szinte beteges önvizsgálatra van szükség, amelynek kifejlesztéséhez valamilyen gondolkodásra sarkalló hobbi kell – nekem ezt jelenti a motorozás. Nagyon örültem neki, amikor a feleségem születésnapom alkalmával meglepett egy hatalmas motorral, aminek én egyrészt rettenetesen örültem, másrészt borzasztóan meg is ijedtem a hatalmas járgánytól, meg a felelősségtől, ami hirtelen rám szakadt. Tudtam, hogy a feleségem megbízik a józanságomban, hogy bölcs belátással vezetem majd a motort.

Első feladatom rögtön az volt, hogy motoros kabátot vásároljak, amely biztosítja a biztonságomat. Rögtön föl is léptem az internetre, hogy tájékozódjak az üggyel kapcsolatban, és ki is választottam egy remek oldalt, a sixgear.eu weblapját, ahol számos motoros kabát volt fellelhető, igen nagy volt a választék, fazon, szín és méret tekintetében is egyaránt. Könnyű volt kiválasztani, hogy melyiket szeretném, mert mindet szerettem volna: szóval csak behunytam a szemem, és ráböktem egyre.

Egy olyan szerkót sikerült választanom, amelynek volt vízlepergetője, meg ellenállt a szélnek is. Nem nagyon értettem még ezekhez igazán, de nagyon jó anyagból készült, ráadásul rengeteg hasznos zsebbel szerelték fel. A feleségem nagyon örült neki, hogy ezt választottam, és eléggé megnyugodott, amikor biztosítottam arról, hogy a motoros mentőszolgálatunk is ezt a márkát viseli, ennek a márkának szavazta meg a bizalmát.

Amikor megérkezett a szerelés, nagyon izgatott voltam a méret miatt. A márka rendkívül szolgálatkész volt és segített mindenben, de attól féltem, hogy a méret nem lesz az igazi. Hát ismerjük mind az internetes vásárlás nehézségeit, bukkanóit, szomorúságát. Rettegtem attól, hogy túl nagy lesz az a motoros kabát, vagy éppen túl kicsi. Rövid ujjban, szűk a derék részénél… Aztán amikor kibontottam a csomagot, és felpróbáltam végre a ruhadarabot, teljesen megkönnyebbültem. Olyan volt, mintha egyenesen rám szabták volna. De ezt olyan nehéz volt elhinni, hiszen mindenki, aki véleményt írt erről a motoros kabátról, ugyanezt nyilatkoztatta ki a nagyközönség elé!

Pedig annyi testalkat és forma van a világban, el sem tudtam képzelni, hogy mindenkinek ugyanolyan kényelmet jelentsek ez a dzseki. Feleségem arcán láttam, hogy megjött a pajkos asszonyi kedve, ahogyan rám pillantott a szerelésben. Szóval még arra is jó volt ez a kabát, hogy felfrissítse kicsit a házaséletünket.

Alig vártam, hogy elérkezzen a hétvége utáni első nap: az áldott hétfő, amelyen végre debütálhatok a menő ruhámban, megmutathatom a munkatársaimnak és az egész világnak, mennyire király arc vagyok, egy igazi férfi, aki nagymotorral robog be a pékségbe, leveti a motoros kabátot, majd megteremti egy egész város asztalára a kenyeret.

Minden így is történt, szuper voltam, amikor beálltam a parkolóba a motorral, a péklányok csak úgy rebegtették a szempilláikat, de én természetesen csak a feleségemre gondoltam még eközben is. Elmentem mellettük anélkül, hogy megrezdültem volna, ők pedig hosszan néztek utánam meg a motoros kabátom után.

És nem csak a felszínes vonzata volt szép a dzsekimnek. Olyan kényelmes volt benne motorozni, és olyan elképesztő biztonságérzetet kölcsönzött, hogy egy pillanatra azt gondoltam, nem is egy kétkerekű járgányt vezetek, hanem habszivacsokon járkálok mamuszban. Nagyon kellemes érzés volt, a forgalom is sokkal átláthatóbbá vált benne, mintha leoldotta volna rólam a vezetéssel kapcsolatos frusztrációkat a kényelem, és az, hogy végre teljes biztonságot érezhettem.

A sixgear termékei közül azóta vásároltunk már többet is, motoros csizmát például, plusz a nejem elirigyelte tőlem a motorosok szabadságát, és magának is vett egy nagyobb robogót, ahhoz rendeltünk egy szép női motoros dzsekit is. Mindenesetre roppant módon elégedettek vagyunk a márkával, és bárkinek ajánljuk tiszta szívvel!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.