Papír gyűjtés, és a kandalló

Minden évben két alkalommal van papírgyűjtés az iskolában. Ez hagyomány már, hiszen emlékszem, hogy a mi időnkben is így volt ez. Nálatok is volt papírgyűjtés? Emlékszel rá hogy milyen volt?newspaper-412452_640

A múlt

Amikor mi gyerekek voltunk, nagyon jó muri volt, amikor ez az időszak volt. Igaz, nem voltak olyan szabályok, mint most, és mindenki szívesen segített. Sokat jártunk a közértbe, mert mindig eltették nekünk az újságokat.

Bár arra is emlékszem, hogy sokszor ugyanannyi újsággal mentem haza, mint amennyit elhoztam otthonról. Persze anyám mindig kiakadt, hogy minek viszem haza a sok lejárt újságot, de nem tudtam neki elmagyarázni, hogy a kedvenc együttesem van benne, vagy éppen a mostani divatot böngésztem, vagy hasonló ilyenek. Emlékszem, oda voltam a horoszkópokért, és próbáltam mindig kivetíteni az aktuális dolgokra.

Mindig azt hallgattam, mint amit itt is írnak, hogy kevés a hely, és hogy örül anyám, hogy megszabadul a felesleges újságoktól, papíroktól, nem hogy újak kerülnek a helyükre.

Már az árak sem a régiek

Teljesen le voltam döbbenve, mikor közölték, hogy mennyit is kapunk az összegyűjtött papírért. Ilyenkor azért igyekszik mindenki kitenni magáért, és még fut pár kanyart azért, hogy minél több újság egyen bevíve.

Nálunk nem egyszerű a helyzet, mert nem csak egy gyerek van, hanem kettő, így akár mennyit is szoktam bevinni, az két felé oszlik.

Én is el szoktam menni a mamához, hogy elhozzam ami olyan, hogy nem tudja eltüzelni. Ezt azért sokan elfelejtik, hogy ahol kertes ház van nem pedig emeletes házban laknak, ott eltüzelik a papír hulladékot, mert begyújtani nagyon jó. A mamáéknál van egy szuper kandalló, ők abba tüzelnek télen.

Mivel ritkán van időnk elmenni hozzájuk, ilyenkor úgy örülnek, ha valaki jön, hogy nem akarják elengedni őket. Ez a cikk is igazán jó a vendégekről.

A gyerekek gyűjtése

Azért manapság is jó móka a gyűjtés, legalább is a gyerekek nagyon szeretik. A gondom az, hogy sokszor olyan emberbe futnak bele, akik nem igazán kedvesek. Sőt, nem is ember centrikusak annyira. Nem tetszik nekik, hogy bekopognak, gyűjtenek, mindig azt mondják, hogy zavarnak. Könyörgöm, évente két alkalommal nem lehet elviselni?

Jó jó értem én, aki mondjuk éjszakás volt de akkor tegye félre a kapu telefont mondjuk. Ez is egy megoldás lehet arra, hogy ne ébresszék fel.

A lényeg, hogy ha legközelebb bekopog valaki, és mondjuk újságot szeretne elvinni, és te nem kandallóban tüzelsz, akkor add oda neki, had hasznosítsák újra.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.