Oktató játékot vettem Csongor szülinapjára

A keresztfiam szülei egy sütödében dolgoznak. Mindketten szakácsok, van amikor nem tudnak vigyázni a gyerekre, így lepasszolják hozzám. Félre értés ne essék, imádom a kis lurkót, imádok vele játszani, hiszen nem csak a keresztszülője, hanem egyben a nagynénje is vagyok, így tényleg fontos, hogy közeli kapcsolatba legyünk. Minden egyes fontos pillanatát látni szeretném, mindenhol ott akarok lenni, a legjobb játszópajtása szeretnék lenni. A legszebb nevet, a Csongort kapta meg a szüleitől. Csongornak idén volt a szülinapja. Nagyon eleven kisfiú, szinte mindent szeret ami mozog és színes, így szerettem volna a legjobban kedvére való játékot megtalálni számára. Ki, ha nem én adjam a legjobb ajándékot? Sokat keresgéltem, és unszoltam a páromat, hogy menjünk el vásárolni.

  • Jaj, szívem, szerintem túlgondolod ezt az egészet. Szerintem bárminek örülni fog!
  • Bárminek? Dehogy is! A kisgyerekek őszinték, nem úgy, mint mi felnőttek. Igaz meg van neki tanítva, hogy akármit kap, köszönje meg, de én látni fogom, hogy igazán tetszik-e neki.
  • Szerintem a gyermek mindennek örülni fog, amit veszel neki, hiszen tőled kapja, és téged imád! Én inkább arra figyelnék, hogy az a játék hasznos legyen. Én egy jó minőségű oktató játékot vennék neki, mert ezzel elősegíted, hogy fejlődjön és okosodjon. Akár egy társas is jó lehet, amivel együtt tudtok majd játszani, ezzel is szép emlékeket szerezve neki.
  • Nem mondasz butaságot! Nem akarod inkább te megvenni neki? – nevettem el magam.
  • Neked kell kiválasztanod, a te keresztfiad. De ha akarod, mutathatok egy weboldalt, ahol nagy a választék, és biztos találsz számodra megfelelőt!
  • Jaj, az internetes vásárlástól mindig úgy félek! Mi lesz, ha sokba kerül és végül nem hozzák ki?
  • Emiatt nem kell aggódj, ezt az oldalt ismerem. Többször is rendeltem tőlük játékokat az unokaöcséim számára, és még sosem volt problémám. Arról nem is beszélve, hogy mennyit lehet ezzel spórolni. Olykor a bolti ár töredékéért ki lehet fogni dolgokat!
  • Na jó, teszek egy próbát!

Szétnéztem a webshopon és hát… a helyzet az, hogy nem bírtam választani. Végül kétségbeesésemben odahívtam Robit, hogy segítsen már eldönteni, hogy melyiket rendeljem meg Csongornak. Elismerte, hogy a rengeteg ajánlat közül nehéz választani. Aztán segítségünkre volt, hogy sorba lehetett rendezni, hogy melyik játék a legújabb és az újak közül válogattunk. Aztán elolvastuk az értékeléseket, majd felhívtuk a kereskedést és megrendeltük a kiválasztott játékot. Robi szerint még így is rengeteg időt megspóroltunk, mintha elmentünk volna a plázába és ott keresgéltünk volna órákon át. Így ez sokkal egyszerűbb és kényelmesebb volt.

Persze nem sajnálom az időt Csongor ajándékának kiválasztására, és a pénzt sem, de valljuk be, így azért egyszerűbb. A nap további részében főztem, és végre volt egy kis időnk kettesben Robival.

Aztán pedig elérkezett a várva várt szülinap. Nagyon izgultunk, hogy Csongor mit fog szólni. És a szülei.

Meglepően sok vendég jött el. Volt aki hozta a gyermekét is, akivel Csongor tudott játszani. Csongor verdás tortát kapott, hiszen imádta azt a mesét. Le a kalappal az anyukája előtt, aki a két kezével csinálta az egészet. Nagyon jól nézett ki!

Aztán ünnepeltünk és énekeltünk neki. Nagyon boldognak tűnt. Utána következett az ajándékozás. Robi rám nézett, mutatván, hogy ne izguljak. Amikor Csongor a mi ajándékunk kibontásához ért, kibontotta és meglepődött. De aztán mikor megmutattuk, hogy hogy kell vele játszani, már nagyon tetszett neki. Kérte, hogy játsszak vele és megölelt. Az anyukája nem bírta magában tartani és kibukott belőle:

  • Na! Végre egy hasznos ajándék!

Persze ez kicsit sértő volt a többiekre nézve. De én tudom, hogy ő ilyen. Hangot ad a véleményének. Aztán még egyszer megköszönte a napvégén az ajándékunkat.

Azóta sokat játszunk Csongorral azzal a játékkal. Egyre jobban kezdi érteni a szabályokat, és olykor még engem is megver. Csodálatos látni, hogy hogy fejlődik napról-napról, hónapról-hónapra. Minden percet megér, amit vele tölthetek!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.