A napelemes rendszer és a sütöde, amik a szüleim legjobb ötletei voltak idáig

Beszéljünk végre egy kicsit a befektetésekről! A családom nagyon jól csinálta a dolgát korábban, az már fix, ugyanis belevágtak egy új dologba, legalább is akkor nekik ez teljesen új volt. Féltek is az elején egy kicsit, de aztán hamar kiderült, hogy felesleges félni, mert az üzlet, amibe belefogtak nagyon jó döntés volt. Most már van egy sütödéjük, ami azóta is töretlenül üzemel. Emellett pedig a családi házra felszereltettek valamit, amit azóta néhány családtag is jó döntésnek könyvelt el és maguknak is megcsináltatták a saját házukra. Ez pedig nem más, mint a napelemes rendszer.

Először a családban senki nem tudta, hogy ez pontosan mit is jelent és mire jó, apukám volt az egyetlen, aki ezzel teljesen képben volt, de csak azért, mert legalább fél évig foglalkoztatta előtte a gondolat, hogy végre belevágjon a napelemes rendszer telepíttetésébe. Megvette a sütödét, belevágott az új üzletbe, ami először csak hobbi volt, aztán annyira beindult, hogy végül minden idejét lefoglalta, így úgy döntött, hogy inkább most a sütöde üzemeltetésére koncentrál, aztán majd meglátja a jövőben, hogy mi hogyan fog alakulni. Közben pedig végre elszántuk magunkat, hogy akkor napelemes rendszer kerüljön a tetőnkre. Az események elég gyorsan alakultak, szinte szempillantás alatt változott egy teljesen más irányba az életünk, és láttam, hogy a szüleim elégedettek és, ha idővel is, de végül beért a gyümölcs, amire annyira vártak.

Közben néhány új ismerőst is szereztek az évek során, akik aztán a szüleim tanácsára szinten napelemes rendszert telepíttettek a házukra, és mindenki teljes mértékben meg van vele elégedve. Az biztos, hogy a saját házamon is majd lesz ilyen rendszer, bár az még kicsit messzebb van, de idővel majd eljutok odáig. Egyelőre nem gondolkozok házvásárláson, mert a munkámból kifolyólag sokat utazom, így teljesen elég, ha csak egy lakást kell fenntartanom.

Ha egyszer elszánom magam arra, hogy egy házat vegyek, akkor biztos, hogy kertes házat szeretnék majd, mert egy kutyát is mindenképpen szeretnék, neki pedig jó, ha van egy szép kert, ahol futkoshat kedve szerint. Nem kell nagy ház, nem egy villára gondoltam, de szeretném, hogy mindennek meglegyen majd a saját helye és ne kelljen semmit összezsúfolni. Bár az még kérdéses, hogy hol szeretnék majd házat venni, ez még a jövő zenéje. Azt azért még szintén nem tudjuk, hogy majd mi lesz akkor, amikor a szüleim már úgy döntenek, hogy nem szeretnének egy egész üzlettel foglalkozni és szeretnék inkább, ha valaki más csinálná. Hogy családban marad az üzlet vagy nem, azt még senki nem tudja, de nem kell semmit elkapkodni, hiszen a szüleim még nagyon szeretik ezt csinálni, nekem pedig megvan a saját dolgom, úgyhogy még minden megy szépen úgy, ahogy kell.

napelemes rendszerEz is egy példa arra, hogy bármikor lehet munkát változtatni, nem szabad félni semmitől, csak követni az álmaidat. Sosincs olyan, hogy nem alakul sehogy, hiszen mindig lesz valami és a történéseket úgy kell alakítani, ahogy neked a legjobban a hasznodra válnak. Ha úgy érzed, hogy valamit nagyon akarsz és képes vagy rá, hogy ezt elérd, akkor meg tudod valósítani az álmodat. Nincs is jobb, mikor azzal foglalkozol egész nap és nap, mint nap, amit szeretsz és ezért teljes erőbedobással képes vagy csinálni is azt. Hála a szüleimnek és az ő életfelfogásuknak, én is szerencsésnek mondhatom magam és azzal foglalkozom, amivel mindig is szerettem volna. Ők nem olyan szülők voltak, akik mindig meg akarták nekem mondani, hogy mit csináljak, hagyták, hogy mindig járjam a magam útját.

És saját magukkal is mindig így bántak, nem hagyták, hogy mások lebeszéljék őket arról, hogy napelemes rendszer telepítésébe kezdjenek, mondván, hogy úgy sem éri meg. Ők hallgattak a saját megérzéseikre, beszéltek rengeteg szakemberrel, cikkeket olvastak erről, utána jártak és alapos átgondolás után döntöttek úgy, hogy akkor a napelemes rendszer használatát választják. És manapság a napenergia annyira aktuális téma, hogy mindenki tudja már, hogy mire való. Azóta is nagyon jól működik nekik, és meg vannak vele elégedve. Akár csak a sütődével, úgyhogy a szüleim teljes békében és boldogságban élnek.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.