Kisegítő munka, beszélgetés… napelem működése

A mostani munkám egyre inkább kevesebb lesz, ez által kevesebb pénzt hoz majd a konyhára is. Sokat gondolkodtam, hogy új munka után nézzek, vagy maradjak, és keressek valami beugró munkát. Neked egy munkahelyed van?

A mellék állás

Persze fő munka mellett nem olyan egyszerű még egy munkát találni. Nehéz a két munkahelyet összehozni úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Hogy én mit találtam?

Egy újság hirdetést találtam, ahol éppen hétvégére keresnek beugrós alkalmazottat. A piac melletti kis sütödébe keresnek szombatra, és vasárnapra embert.

Igaz, nem éppen a laza munkahelyek egyike, és ki szeretne talpig olaj szagban haza menni, de úgy döntöttem, hogy jelentkezek én is a munkára.

A piac

Gondolom nem kell bemutatni senkinek, hogy milyen az igazi városi piac. Te szoktál járni piacra? Én ha tehetem, hetente kimegyek, és vásárolok. Sokkal jobb ha a piacon vásárolok, mint ha a nagy bevásárló központokban teszem ezt Hogy miért? Legalább támogatom a kistermelőket, és végre valamit én is tehetek az emberiségért. Tudom, ez olyan snassz, sablonos szöveg, de mégis így érzem.

Sokszor járok el az a kis lakókocsi mellett, ahova most jelentkezni fogok. Igazából enni sokszor nem ettem még ott, hiszen annyira nem rajongok a lángosért, de az nem jelenti azt persze, hogy nem csinálnám meg.

Az emberek

Hát a piac az a hely azt gondolom, ahol mindenféle ember megfordul. Vannak kedvesek, mogorvák, családosok, egyedül állók… Tudod, hogy mit szeretek a legjobban a piaci hangulatban? Azt hogy olyan kis családias, és kapcsolatteremtő. Azt gondolom még, hogy mindenkinek megvan a maga árusa, akitől éppen a tojást szokta venni, vagy mondjuk a zöldséget… Neked is van olyan árusod, akihez mindig visszamész?

Mivel itt is emberekkel kell foglalkozni, tudni kell mindenkivel beszélni. Még akkor is ha éppen valaki nem szimpatikus nekünk.

Sokszor, ha csak teszek egy kanyart a piacon, hogy mégis körbe nézzek, figyelem az embereket, és azt, hogy milyenek. Sok esetben rájövök, hogy azért ez sem egy egyszerű munka.marketing-1149452_640

Mindig meg kell hallgatni mindenkinek a mondanivalóját, vagy éppen azt, hogy miért siránkozik. Nem hiába hasonlít ez is a vendéglátóra, mert mindenkihez kedvesnek kell lenni, ha azt akarjuk, hogy legközelebb is visszajöjjön. De ez sokszor nem könnyű.

A megszokott vásárlók

Azt szeretem viszont, hogy ha ugyan oda megyek vissza, akkor emlékeznek rám. Egyik alkalommal pont a szokásos helyen vásároltam meg a tojást, és hihetetlen, hogy mire nem emlékezik a néni, akinél vettem. Az előttem lévő vásárlót előző alkalommal a napelem működése érdekelte, és emlékezett rá a néni. Pedig vagy 60- 70 éves. De mindegy is, a lényeg, hogy ha azt akarjuk, hogy visszatérő vásárló legyen nálunk, akkor mindenképpen kedvesnek kell lennünk.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.