Étkezés megfelelő hőmérsékleten

Szüleimnek van egy étterme, így mondhatjuk, hogy elég sűrűn járok étterembe. Ehhez kapcsolódóan sok embert látok evés közben, és viszonylag sok tapasztalatom van szokásaikról, igényeikről, elvárásaikról. A kaja legyen gyorsan kész, finom legyen, lehetőleg olcsó, a kiszolgálás első osztályú, a környezet festői és dekoratív, és még sorolhatnám. Az az igény, amit most kiemelnék, az a levegő hőmérséklete lesz, bár arra, hogy ennek mekkora szerepe van evés közben, kevesen gondolnának.

Elsőként, a külső időjárás nagyban befolyásolja a vendégek létszámát. Hideg, esős időben a nedvesség elől menekülő, felmelegedni vágyók előszeretettel térnek be a különböző vendéglátó ipari egységekbe. Nagy melegben, a hűvöst keresve ülnek be egy-egy italra az emberek, és a többség, ha már ott van, akkor eszik is mellé egy jót. Az éttermek arra lettek létrehozva, hogy az emberek igényeit kiszolgálják, és mint látjuk sokszor nem csak az éhség, szomjúság következtében térnek be az emberek ilyen helyekre, hanem az időjárás változás reményében is. Ebből következik, hogy ezt az igényt is ki kell elégíteni ahhoz, hogy sikeresen működjön a hely. Mit tehetünk ezért?

Sok helyen láttam már propelleres ventilátorokat felszerelve a plafonra. Ezek is jó megoldások lehetnek, bár oda kell figyelni, hogy ne legyen hangos, és ráadásul elérje a kitűzött célt, hűtse a levegőt. Ráadásul hideg időben használhatatlan, hiszen melegíteni a hőmérsékletet már nem tudja. Ezért, ha csak nem egy autentikus western bárt akarunk berendezni, érdemesebb kissé modernebb eszközt beszerezni. Legalább is szüleim így tettek és a hatás érezhető volt.

Nálunk is probléma volt ugyanis, hogy a nyári melegben sokszor nem sikerült megfelelően lehűteni sem az étkező részleget, sem a konyhát. Télen pedig sokszor láttunk pulcsis vendégeket a helyen, holott a radiátorok ezerrel működtek. Pár éve azonban úgy döntöttek, hogy felszerelik az objektumot néhány hisense klímával. Ezek a készülékek több szempontból is megérik az árukat. Először is a hatékonyságuk sokkal jobb, mint a hagyományos berendezéseké vagy épp a propelleres ventilátoroké. A kinti melegtől függetlenül, rövid idő alatt beállította és stabilizálta az általunk kiválasztott hőmérsékletet, ráadásul mindezt wifin keresztül vezérelve, vagyis pofon egyszerű felhasználói felülettel és anélkül, hogy 1 távirányító plusz cipelése vagy keresése szükségeltetne hozzá.

Bár kezdetben sok fejtörést okozott nekik, hogy megéri-e a befektetett pénzt, utólag kiderült, hogy nagyon is, és nem csak a magasabb hatásfok miatt. A korábbihoz képest 30%-al csökkent az energiafogyasztás már az első évben, ami nem kevés pénzügyi haszonnal járt, ráadásul környezettudatosabbá is vált a hely ettől.

A készülékek gyakorlatilag hangtalanul működnek és még a propellereknél megszokott suhogó hang is eltűnt.

Említettem, hogy a korábbi eszközök nem voltak alkalmasak arra, hogy hideg időben melegítsenek. Na ezek a készülékek már tökéletesen megfelelnek ezen elvárásnak is. Még a hideg téli napokon is megfelelően működtek, hivatalosan egyébként -14°C-ig képes a hőmérsékletet szabályozni. A bevezetésükkel párhuzamosan eltűntek a pulóveres vevők az étteremből és több megjegyzést is kaptak szüleim, amik arról szóltak, hogy milyen jó idő van a helységeinkben mindig. Ráadásul olyan funkció is elérhető, ami huzamosabb zárva tartás esetén stabilizálja 8°C-on a hőmérsékletet, ezáltal megakadályozva a különböző fagyásból eredő károkat. Ez nagyon hasznos tud lenni a téli szezonban, amikor időnként egy két hétre bezárnak szüleim.

Fontos még megjegyeznem, hogy évek óta probléma mentesen működnek a gépek, de ha bármi probléma lenne, akkor ezek a jótállás révén könnyen kiküszöbölhetőek.

A beszerelés is viszonylag gyors és olcsó, ráadásul kevés kosszal jár. Akár szezon közben, munkanap is könnyen be lehet szerelni. Arra érdemes figyelni, hogy ha a csöveket a falban kell elvezetni az több költséggel és macerával jár, illetve a munkaidő is megnő, de még így is egyszerűnek és gyorsnak tűnik a munkafolyamat.

Összefoglalva tehát a hisense klíma könnyedén biztosítja a megfelelő hőmérsékletet, gyakorlatilag bármilyen időben, fenntartani olcsó és takarékos, beszerelni könnyű. Minden hasonló létesítmény számára csak ajánlani tudom.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.