Egy sütödében is fontos a korszerű klíma

Mindig fontos volt számomra, hogy a családi sütödénkben is kellemes legyen nemcsak enni, hanem dolgozni is. A legtöbb munkatársuk már sok éve velünk van, és aki lojális és elégedettek vagyunk vele, azt szeretnénk mi is megtartani még sokáig. Manapság nehezen lehet jó munkaerőt találni, akire tényleg rá lehet bízni mindent, akár a sütödét is rá hagyhatjuk pár napra, mert tudjuk, ha elmegyünk egy kicsit nyaralni, akkor sem dől be az üzlet.

multi split klíma ár

De hogy ezeket a jó dolgozókat megtartsuk, ahhoz olyan körülményeket is kell teremteni, sok munkaadó elfelejti azt, hogy nemcsak a pénz számít az embereknek, hanem hogy azon a helyen, ahol a napja nagyobbik részét tölti, ott kellemen érezze magát, ne egy tortúra legyen az a munkahely, ahonnan alig várja, hogy végre eljöjjön.

Szerintem nem mondok semmi meglepőt azzal, hogy megvannak a sütöde üzemeltetésének és az abban való dolgozásnak is a nehézségei. Egyik ilyen, hogy nagyon meleg tud bent lenni, főleg nyáron. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet 40 fokban mondjuk Balatonon egy lángososnál dolgozni. Azért nálunk még nincsenek ilyen extrém körülmények, de azért ha kint meleg van, akkor persze itt bent is nagyon meleg tud lenni, főleg a konyhán, ahol a főzés folyik.

Sok munkaadó inkább csak az éttermi részre fordít figyelmet, hogy a vendégek kényelmesen legyenek, de a hátsó részekre, a konyhára meg nem, ott spórolni akar. Én nem ezt az elvet vallom, így amikor elhatároztuk egy új klíma rendszer beépítését, akkor feltétlenül is azt a konyhába is telepíteni kell. Így a szakácsainkat sem kerülgeti az ájulás, amikor nyáron sütik a forróságban a húsokat meg az egyéb ételeket, hanem normális körülmények között tudnak dolgozni. Ezzel pedig hosszú távon is megtarthatja őket az ember.

Sok különböző leírást és céget megnéztünk a neten, mert a klíma tekintetében is már nagyon sok lehetőség van. Én nem is kimondottan értek hozzá, úgyhogy muszáj volt előtte tájékozódnom.

Úgy láttam, hogy multi split klíma ár nem is olyan magas, viszont számos előnnyel jár. Egyrészt nagyon jó a hűtési képessége, olcsón üzemeltethető, könnyen beszerelhető, és energiatakarékos is. Ez utóbbi nagyon fontos egy vállalkozás szempontjából, hisz hiába veszünk akármilyen modern rendszert, ha azt nem lehet hosszú távon gazdaságosan üzemeltetni.

Egy nagyon fontos előnye még ennek a készüléknek, hogy fűteni is lehet vele, ráadásul mínusz 20 fokig. Az emberek fejében az él, hogy ugyan lehet a klímával fűteni, de nem hatékonyan, és nagyon drágán, egyszerűen nem éri meg. De ezek a mai rendszerek, főleg ez a típusú multi klíma épen olyan hatékonyan tud fűteni, gazdaságosan, így akár egy készülékkel meg is tudjuk oldani a fűtést és a hűtést.

A sok előny mellett már nem is volt kérdés, hogy felveszem a kapcsolatot a céggel, hogy megrendeljem ezt a klíma rendszert. Nagyon gyorsan és könnyen beszerelték, nem okozott nekünk komoly kiesést a vendéglő üzemeltetését tekintve sem. A munkatársaim meg nagyon örülnek, hogy kellemes környezetben dolgozhatnak télen és nyáron is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.