Egy hangos társaság és telefonos kijelző javítás

Telefon nélkül élni ma már lehetetlen. Hiszitek vagy sem, de egy sütödét üzemeltetni is lehetetlen. Ezért is kellemetlen, ha lemerül vagy otthon felejti az ember. A szállítók, megrendelők és a különböző partnereink szinte egyből megérzik, ha nem vagy telefonon elérhető. Nem is igazán tudom, talán zsigerből érzik, egyfajta hatodik érzék, de azonnal rád csörögnek valami piti dolog miatt, hogy aztán amikor visszahívod őket, mondhassák, hogy ők már kerestek vagy négyszer, de ötször is.

Mondjuk az még mindig a jobbik eset, ha lemerül, hiszen fel tudod tölteni a munkahelyen is. De a múltkor valami olyasmi történt, ami után azt hittem, hogy a telefon kijelző javítása már nem lehetséges.

Történt ugyanis, hogy amikor épp megérkeztem a sütödébe, és mentem volna be, már hallottam, hogy néhány vendégnek feltűnően jó kedve van. Először azt hittem, ittasak, de valójában csak egy jó kedélyű társaság volt. Az meg mit zavarjon, gondoltam. Hátramentem intézni az ügyes-bajos dolgaimat. Beszéltem a felszolgálókkal, a szakácsokkal, jól indult a nap. Telefonáltam, papírokat intéztem.

Majd egyszer csak aggódó tekintettel lépett be az egyik felszolgáló lány, és megkért, hogy szóljak rá a hangos társaságra, mert már táncolnak. Néztem is rendesen, mert ilyesmi még nem sűrűn történt a sütöde történetében, legalább is amióta én ott vagyok. Egészen pontosan egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy egy társaság táncra perdült volna. Pláne úgy, hogy látszólag józanok, csak nagyon örülnek egymásnak valamiért.

Úgyhogy kissé meglepetten, de felálltam, és elindultam az éttermi részbe, megkérni őket, hogy halkítsák lejjebb a telefonról bömböltetett 90-es évekbeli, egyébként hallgathatatlan és szörnyű popslágereket, mert előfordulhat, hogy zavarják a többi vendéget. De igazi modern ember lévén, kezemben továbbra is tartogattam okostelefonom, hiszen munkaidő alatt minden pillanatban telefonhívást várok. Úgyhogy higgadt léptekkel haladtam a társaság felé, és valóban egyikük, egy negyven év körüli férfi nagyon vidáman táncolt, az asztalnál ülők pedig nevettek és tapsoltak neki. Furcsa, de tényleg nem voltak részegek, erről később végül meg is bizonyosodhattam.

De ne szaladjunk előre. A lényeg: amint odaléptem, és bal kezemmel megkocogtattam az önfeledten táncikáló delikvens vállát, ő széles jókedvének köszönhetően, tárt karokkal, hirtelenül fordult meg. Ennek a mozdulatnak köszönhetően a jobb kezemben kecsesen tartott okostelefon pedig egy látványos távot repült be, majd csattant végül a sütöde fényesre suvickolt padlóján.

telefon kijelző javításOlyan volt, mint a filmekben: még a zene is elhalkult, de most komolyan. A brigád arcára ráfagyott  mosoly, az enyémen meg amúgy sem volt. Felkaptam a mobilt, és láttam, hogy szép, szemrevaló repedés keletkezett a kijelzőjén. A férfi nem győzött persze elnézést kérni, látszott, hogy iszonyúan szégyelli a dolgot, és hamarosan az egész, korábban jókedvű brigád körém gyűlt, és tanakodni kezdett. Hamarost mindenki előkapta a mobilját, és kutakodni kezdtek, hol lehetne rendbe hozni azt. S persze vállalták, hogy kifizetik a kárt.

Egy telefon kijelző javítás biztos szörnyen drága, ráadásul azt sem tudja az ember, hol csinálnak ilyet. Ők azonban szinte azonnal rábukkantak egy oldalra, akik ezzel foglalkoznak. Ahogy végigböngésztük az oldalukat, örömmel láttuk, hogy olyan márkájú készülékekkel is foglalkoznak, mint az enyém, meg még egy csomóval, mert kábé az Iphone-októl kezdve Samsungokon át LG-ig minden márka szerepelt náluk. És ami a legjobb, hogy vidékről is megoldható a javítás, hiszen létezik náluk egy futáros megoldás, ahol kiküldenek egy embert a hibás telefonért, s a javítást követően visszahozzák azt. Így nem kell feleslegesen utazgatni egy betört képernyő miatt, ami azért lássuk be, még a mai felgyorsult életmód mellett is igencsak időigényes, s felemészti a napunk jelentős részét.

Így végül a férfi, aki kiütötte a kezemből, vállalta, hogy elintézi nekem a dolgot. Nekem mindössze meg kellett várnom, amíg elintéződik a dolog. Addig elővettem régi, gombos telefonom, és egyesével értesítettem ügyfeleinket, hogy pár napig másik számon kell keresniük. Néhány nap alatt megérkezett a telefonom, és bátran mondhatom, hogy jobb volt, mint új korában. A kijelzőn egy karcolás sem látszott, mivel csak az üveg előlapja sérült meg, ami elvileg még könnyűszerrel kicserélhető.

A táncos lábú férfi még ekkor sem győzött elnézést kérni, pedig már réges-rég jóvá tette az én szememben a kis bakiját. A legszebb az egészben, hogy azóta is visszatérő vendégek, és azóta is olyan felhőtlen jókedvvel érkeznek meg szinte minden egyes alkalommal. Igaz, most már táncra vajmi kevés alkalommal kerül csak sor, és olyankor a lehető legmesszebbről elkerülöm őket. Kinek hiányzik még egy telefon kijelző javítás?

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.