Bármilyen ingatlannál fontos a lakásbiztosítás – egy sütödénél pláne!

Nem vagyok olyan ember, aki sokat agyal azon, milyen katasztrófák következhetnek be az életében, mert azt gondolom, ha sokat gondolunk ilyen jellegű eseményekre, azzal be tudjuk vonzani a kellemetlenségeket, amik amúgy talán örökre elkerülhettek volna bennünket (tudom, ez meglehetősen babonásan hangzik, de attól még így látom).

Azonban be kellett látnom, hogy a sütödében kicsit nagyobb a veszélye annak, hogy valamilyen káresemény történik, hiszen a magas hőmérséklet, a nagy teljesítményű elektromos eszközök mind-mind problémát jelenthetnek. A ház elektromos hálózata sem a legújabb, bár eddig nem lehetett rá panaszom, de jobb félni, mint megijedni alapon azért végigböngésztem a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon található információkat, hogy megtaláljam a számomra legkedvezőbb megoldást.

Eddig abban a hitben voltam, hogy a lakásbiztosítások csak az olyan rendkívüli események kapcsán lépnek életbe, mint például egy nagy tűzeset, esetleg beázás, vagy egy földrengés – ami mondjuk errefelé finoman szólva ritka esemény, de ki tudhatja, mi lesz később. Mikor jobban utánanéztem a részleteknek, kiderült, ez egyáltalán nem így van. Számtalan olyan esemény van, mely miatt igényelhetem a károm megtérítését.

Szerencsére nagyobb gondunk tűz miatt még nem volt, de a koromszennyezés okozott már problémát a sütödében – kiderült, hogy e kapcsán is kérhető térítés. Mivel nem a társadalom legmagasabb rétegeiből kerül ki a szomszédságunk, s a közbiztonság sem az igazi – nem beszélve az utcai vandalizmusról, falfirkákról, graffitizésről –, az is vonzóvá tette számomra a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon olvasottakat, hogy betörések esetén is tudja enyhíteni a káromat a biztosítás, sőt, egy falfirka miatt is kérhetem a térítést. Mivel ezek nagy kiadásokat jelentettek eddig, úgy döntöttem, érdemes lenne szerződést kötnöm.

Mivel pozitív véleményekkel találkoztam a céget illetően, úgy gondoltam, hogy érdemes lenne felvennem a kapcsolatot velük. Ezt meg is tettem, s olyan biztosítási formához segítettek hozzá a tanácsaikkal, mely szerintem nagyon előnyös lesz számomra a továbbiakban. Közben eszembe jutott az az eset, mely sajnálatos módon nem olyan régen a nagymamámmal történt. Egy középkorú férfi kopogott be hozzá azzal, hogy nagyon rosszul érzi magát, muszáj innia egy pohár vizet. A mama nagyon jóhiszemű, senkiről sem tudna rosszat feltételezni, így beengedte – aztán észrevette, hogy hiányzik a fiókjából az a húszezer forint, amit a biztonság kedvéért otthon szokott tartani készpénzben.

A biztosítás ilyen esetekre is nyújthat kártérítést szerencsére, úgyhogy megbeszéltem vele, hogy neki is kötünk egy újat. Persze, mostantól sokkal óvatosabb lesz az ilyen esetekben, de ki tudja, milyen trükkökhöz folyamodnak majd a jövőben ezek a tolvajok. Visszatérve a sütödére, annak is kifejezetten örülök, hogy a csőtörésekből eredő károkra, pl. beázásokra is fizet a biztosító. Mivel társasházban vagyunk, nem csak a saját szokásainkból, ingatlanhasználatunkból adódhatnak problémák, hanem ki vagyunk szolgáltatva a mások életviteléből adódó gondoknak is. Ilyen szempontból is különösen fontos a biztosítottság szerintem. A vélemények alapján nagyon gördülékeny az ügyintézés ennél a vállalatnál, szóval remélem, nekünk is hasonlóak lesznek a tapasztalataink. Pontosabban: remélem, sosem kell majd egy káresemény miatt kapcsolatban lépni velük, de ha mégis, bízom abban, hogy megkönnyítik majd a helyzet orvoslását.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.