Amikor a stílus belépett a sütödébe

Nagyon sokszor gondolkodom el azon, hogy vajon mi alapján dönt úgy valaki, hogy pont hozzánk tér be egy kávéra, vagy néhány friss, ropogós falatra. Már több vendégemet is megkérdeztem, és a legtöbben azt válaszolták, hogy a jó illatok, és a barátságos környezet az, ami arra ösztönzi őket, hogy betérjenek. Emlékezteti őket a gyerekkorukra, vagy valami távoli szép emléket idéz fel, és ezt újra át akarják élni. Úgy hiszem, hogy ennél szebb bókot nem is lehetne kapni. Rendkívül sokszínű a vendégkörünk, mégis úgy érzem, hogy mindenkiben van valami közös, azáltal, hogy nálunk vannak.

Tegnap, miközben ezeken elmélkedtem, bejött az üzletbe egy nagyon elegáns úriember. Kissé feszélyezett volt, meg túlontúl határozott, de leült egy szimpatikus helyre és rendelt egy kávét, meg egy meggyes rétest. Össze is súgtunk a lányokkal a pult mögött, mert az ilyen fickók inkább a divatos, felkapott helyekre járnak, nem pedig a mi kis sütödénkbe. Csak ült csendben, kortyolta a kávét, és csak bámult kifelé az ablakon. Feltűnő volt a mellette lévő férfi aktatáska, amelyet olyan nagy gonddal nyitott ki, majd csukott vissza néha, és amiből egy idő után előkerült egy könyv. Sajnos (vagy nem), mivel az egyik felszolgáló lányunk nem bír uralkodni a kíváncsiságán odament hozzá, és megkérdezte, hogy mit olvas. Akkor láttuk, hogy felszabadul egy kicsit az úriember, és mosolyogva mesélt a könyvéről. A lányt aztán már jobban érdekelte a táska, mert meggyőződése volt, hogy ahol olyan szép férfi táskát lehet kapni, ott biztos van női táska is. Ebben igaza volt a lánynak, és egészen elképedtünk, amikor intett, hogy menjünk oda mi is az asztalhoz, mert fontos információk fognak elhangozni. Először is, megfoghattuk, és megnézhettük a táskát. Ilyen puha bőrt, és ilyen precíz munkát rég láttam, ráadásul olyan volt, mintha a férfihoz szabták volna, annyira passzolt a stílusához. Rögtön a páromra gondoltam, hogy születésnapjára veszek neki egy hasonlót, úgyhogy gyorsan a lényegre is tértem, mégpedig, hogy hol lehet ilyet kapni. Egy bagbox nevű cég gyártja őket, és a webshopjukban meg is rendelhető minden további nélkül.

Férfi aktatáskaMiután visszamentem a pult mögé, gyorsan meg is néztem a honlapot, ahol olyan nagy volt a választék, hogy hirtelen azt se tudtam, hogy hová kapkodjam a fejem. Többféle bőrből készült táskákat is készítenek, van köztük bivaly-, olasz marha-, vagy pull-up marhabőr, tehát állíthatom, hogy minőségi alapanyaggal dolgoznak. Minden táskának van valamilyen különlegessége, akár formailag, akár a stílusjegyeket illetően, úgyhogy a párom születésnapi ajándéka el volt döntve. Amúgy is panaszkodott már egy ideje a mostani táskájára, hogy szét van mállva, nem fér bele minden, kicsik a rekeszek stb. Nem tudom, hogy egy férfi mit pakol bele, hogy ennyire kevés legyen egy ilyen táska, mindenesetre ez a rejtély a nőkre is igaz.

Az aktatáskás úriember elmondta, hogy számára azért is kedves ez a táska, mert a kedvesétől kapta, és jelenleg egy olyan csendes, meghitt helyet keres, ahová bármikor hozhatja, ha ki akarnak szakadni a mókuskerékből, és pont a mi sütödénkből kiáradó illat volt, ami becsábította. Ettől a naptól kezdve nem csak egy, hanem rögtön két újabb törzsvendéggel bővültünk, és még, ha feszélyezve is térnek be, mindig mosollyal az arcukon távoznak, aminél több nekünk nem is kell a sikerhez.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.